Sarma Tarifi Türk Mutfağı

Sarma Tarifi

Sarma, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve yüzyıllardır sofralarımızı süsleyen, nesilden nesile aktarılan bir yemektir. Yaprak sarması, dolma veya sarma olarak adlandırılan bu enfes yemek, temelde üzüm yaprağı, lahana yaprağı veya asma yaprağı ile sarılan pirinç ve kıyma karışımından oluşur. Her bölgede ve hatta her ailede farklılık gösteren tarifleriyle, sarma; kültürel çeşitliliğin ve lezzet çeşitliliğinin […]

İftar Sofrasına Özel Zeytinyağlı Yaprak Sarma Türk Mutfağı

İftar Sofrasına Özel Zeytinyağlı Yaprak Sarma

Ramazan ayının mübarek akşamlarında, iftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Zeytinyağlı Yaprak Sarması, yüzyıllardır nesilden nesile aktarılarak günümüze ulaşmış, eşsiz bir tat şölenidir. Bu enfes yemek, sadece bir yemek değil, aynı zamanda bir kültür mirasıdır. Her lokmasında, geçmişin izlerini, emeğin ve sevginin lezzetini bulmak mümkündür. Zeytinyağlı Yaprak Sarmasının kökeni, kesin olarak belirlenmiş olmasa da, Osmanlı […]