Ramazan’a Özel Zeytinyağlı Taze Bezelye Türk Mutfağı

Ramazan’a Özel Zeytinyağlı Taze Bezelye

Ramazan ayı boyunca sofralarımızın vazgeçilmezi olan zeytinyağlı yemekler arasında, taze bezelyenin eşsiz lezzetiyle buluşan Ramazan’a Özel Zeytinyağlı Taze Bezelye , hem hafifliği hem de doyurucu yapısıyla oruç açmanın ideal bir seçeneğidir. Bu özel tarif, yüzyıllardır Anadolu mutfak kültürünün zengin bir parçasını oluşturmaktadır. Zeytinyağlıların, özellikle Ramazan aylarında, uzun oruç saatlerinden sonra vücudu dengelemesi ve vitamin takviyesi […]

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi Türk Mutfağı

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi

Tavuklu Bezelye Yemeği, dünyanın dört bir yanında farklı kültürlerde ve mutfaklarda bulunan, basit malzemelerle hazırlanan ve doyurucu bir lezzet sunan klasik bir yemektir. Tam olarak bir köken ülkesi veya tarihi belirlemek zor olsa da, tavuk ve bezelyenin dünya genelinde yaygın olarak tüketilen besinler olması nedeniyle, benzer tariflerin yüzyıllardır farklı coğrafyalarda ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Özellikle Avrupa […]