Fırında Tavuklu Patates Dünya Mutfağı

Fırında Tavuklu Patates

Fırında Tavuklu Patates, dünyanın dört bir yanında sevilen, basit ama lezzetli bir yemektir. Kökeni kesin olarak bilinmemekle birlikte, fırında pişirme tekniğinin eski çağlara kadar uzandığını ve çeşitli kültürlerde benzer tariflerin varlığını düşünürsek, bu yemeğin uzun ve zengin bir geçmişe sahip olduğunu söyleyebiliriz. Patatesin Avrupa’ya getirilmesinden sonra, özellikle 18. yüzyıldan itibaren, dünya mutfaklarında patatesin yaygınlaşmasıyla birlikte […]

Fırında Kremalı Patatesli Tavuk Dünya Mutfağı

Fırında Kremalı Patatesli Tavuk

Fırında Kremalı Patatesli Tavuk; lezzetli, doyurucu ve hazırlaması nispeten kolay bir yemektir. Dünyanın birçok mutfağında benzerleri bulunan bu yemeğin kökenini tek bir yere indirgemek zor olsa da, temel malzemelerin (tavuk ve patates) yaygın kullanımı göz önüne alındığında, Avrupa ve Orta Doğu mutfaklarından esintiler taşıdığını söyleyebiliriz. Özellikle patatesin Avrupa’ya gelişiyle birlikte, fırında pişirme tekniklerinin gelişmesi, bu […]