Fırında Baharatlı Kaşarlı Karnabahar Dünya Mutfağı

Fırında Baharatlı Kaşarlı Karnabahar

Fırında Baharatlı Kaşarlı Karnabahar, adından da anlaşılacağı gibi, fırında pişirilmiş, baharatlarla tatlandırılmış ve bol kaşarla zenginleştirilmiş bir karnabahar yemeğidir. Kökeni kesin olarak belirlenemese de, karnabaharın kendisinin Akdeniz bölgesine özgü olduğunu ve yüzyıllardır çeşitli kültürlerde farklı şekillerde tüketildiğini biliyoruz. Roma İmparatorluğu döneminde bile karnabaharın popüler bir sebze olduğu kayıtlara geçmiştir. Bu nedenle, baharatlı kaşarlı versiyonunun, Akdeniz […]

Fırında Peynirli Karnabahar Dünya Mutfağı

Fırında Peynirli Karnabahar

Fırında Peynirli Karnabahar, basit malzemelerle hazırlanan ve her damak zevkine hitap eden lezzetli bir yemektir. Kökleri, karnabaharın yetiştirilmeye başlandığı antik dönemlere kadar uzanır. Kesin bir köken noktası belirlemek zor olsa da, karnabaharın Akdeniz havzasında yetiştirildiği ve çeşitli kültürlerde farklı şekillerde tüketildiği bilinmektedir. Roma İmparatorluğu döneminde bile karnabaharın sofralarda yer aldığına dair kanıtlar mevcuttur. Günümüzde ise […]