Sebzeli Krep Tarifi Dünya Mutfağı

Sebzeli Krep Tarifi

Sebzeli Krep, dünyanın dört bir yanında sevilen ve farklı kültürlerde kendine özgü yorumlarıyla hayat bulan, oldukça eski bir yemektir. Kökeni kesin olarak bilinmese de, krep benzeri hamur işlerinin antik Yunan ve Roma dönemlerine kadar uzandığı düşünülmektedir. Bu dönemlerde, genellikle tahıl unundan yapılan ve çeşitli soslarla servis edilen ince hamurlu yiyecekler tüketiliyordu. Orta Çağ’da krep yapımının […]

Sebzeli Krep Tarifi Dünya Mutfağı

Sebzeli Krep Tarifi

Sebzeli Krep, basit malzemelerle hazırlanan, her yaştan insanın beğeneceği lezzetli ve besleyici bir yemektir. Krep’in kökenleri, binlerce yıl öncesine, Galia (günümüz Fransası)’sına kadar uzanır. Eski çağlarda, krep benzeri hamur işleri, tahıl unlarından ve sudan yapılan basit karışımlar halinde pişirilirdi. Bu hamurlar, genellikle düz bir taş veya sıcak kül üzerinde pişirilir, daha sonra bal, meyve veya […]