Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Pilav Türk Mutfağı

Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Pilav

Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Pilav, dünyanın birçok mutfağında bulunan pilav ve beşamel sosunun birleşimiyle ortaya çıkmış, modern bir yemektir. Kesin bir kökeni belirlemek zor olsa da, pilavın tarihi binlerce yıl öncesine, Asya’ya kadar uzanırken, beşamel sos ise 17. yüzyılda Fransa’da ortaya çıkmıştır. Bu iki farklı kültürün ürünü olan malzemelerin bir araya gelmesi, dünya mutfaklarında görülen […]

Sebzeli Yoğurtlu Pilav Türk Mutfağı

Sebzeli Yoğurtlu Pilav

Sebzeli Yoğurtlu Pilav, Türk mutfağının zengin ve çeşitli yemek kültürünün güzel bir örneğidir. Kökeni kesin olarak belirlenemese de, Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde yüzyıllardır farklı varyasyonlarıyla pişirilen bu yemeğin, Osmanlı mutfağının etkilerini taşıdığı düşünülmektedir. Osmanlı saray mutfağında pilavın çeşitli şekillerde ve zengin malzemelerle hazırlanması yaygındı ve yoğurt ile sebzelerin bir araya gelmesi, o dönemin besleyici ve dengeli […]