Ramazan Sofrasına Lezzetli Sebzeli Pilav Türk Mutfağı

Ramazan Sofrasına Lezzetli Sebzeli Pilav

Ramazan ayının bereketli sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan Sebzeli Pilav, yüzyıllardır Türk mutfağının önemli bir parçası olmuştur. Kökeni tam olarak tespit edilemese de, pilavın farklı kültürlerde yüzyıllardır tüketildiği ve Osmanlı mutfağıyla birlikte Türk mutfağına entegre olduğu bilinmektedir. Buğdayın bereket sembolü olarak kabul edilmesi ve pilavın doyurucu yapısı, özellikle oruç ayı olan Ramazan’da önemini artırmaktadır. Sebzeli […]

Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Pilav Türk Mutfağı

Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Pilav

Fırında Beşamel Soslu Sebzeli Pilav, dünyanın birçok mutfağında bulunan pilav ve beşamel sosunun birleşimiyle ortaya çıkmış, modern bir yemektir. Kesin bir kökeni belirlemek zor olsa da, pilavın tarihi binlerce yıl öncesine, Asya’ya kadar uzanırken, beşamel sos ise 17. yüzyılda Fransa’da ortaya çıkmıştır. Bu iki farklı kültürün ürünü olan malzemelerin bir araya gelmesi, dünya mutfaklarında görülen […]