Fırında Kremalı Sebzeli Tavuk Dünya Mutfağı

Fırında Kremalı Sebzeli Tavuk

Fırında Kremalı Sebzeli Tavuk, dünyanın dört bir yanında sevilen, basit ama lezzetli bir yemektir. Kökeni kesin olarak bilinmemekle birlikte, tavuk ve sebzelerin birlikte pişirme yöntemlerinin binlerce yıllık bir geçmişi olduğunu söyleyebiliriz. Eski Mısır, Roma ve Yunan medeniyetlerinde tavuk eti ve çeşitli sebzelerin birlikte tüketildiğine dair arkeolojik kanıtlar mevcuttur. Ancak, günümüzde bildiğimiz “Fırında Kremalı Sebzeli Tavuk” […]

Kremalı Tavuklu Mantarlı Çorba Çorbalar

Kremalı Tavuklu Mantarlı Çorba

Kremalı Tavuklu Mantarlı Çorba, dünyanın dört bir yanında sevilen, rahatlatıcı ve lezzetli bir yemektir. Kesin bir kökeni belirlemek zor olsa da, kökeninin Avrupa mutfağından geldiği düşünülmektedir. Orta Çağ’dan beri, tavuk ve mantarın birlikte kullanımı yaygındı ve bu malzemelerin çorbalar ve güveçler gibi çeşitli yemeklerde kullanıldığı bilinmektedir. Özellikle Fransa ve İtalya gibi ülkelerde, zengin ve kremalı […]