Fırında Tavuklu Sebze Tarifi Dünya Mutfağı

Fırında Tavuklu Sebze Tarifi

Fırında Tavuklu Sebze, basit malzemelerle hazırlanan, lezzetli ve besleyici bir yemektir. Kökeni kesin olarak belirlenemese de, fırında pişirme tekniğinin binlerce yıllık bir geçmişi olduğunu biliyoruz. Eski Mısır, Yunan ve Roma mutfaklarında fırın kullanımı yaygındı ve muhtemelen bu yöntemle hazırlanan tavuk ve sebze yemekleri de vardı. Günümüzdeki Fırında Tavuklu Sebze tarifleri ise, farklı kültürlerin mutfak geleneklerinin […]

Fırında Tavuk Kanatları Dünya Mutfağı

Fırında Tavuk Kanatları

Fırında tavuk kanatları, dünyanın dört bir yanında sevilen ve tüketilen, basit ama lezzetli bir yemektir. Kökeni kesin olarak belirlenemese de, tavuk kanatlarının özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde popülerleşmesi 1960’lı yıllara dayanmaktadır. Buffalo şehrinde, Anchor Bar adlı bir barda, Teressa Bellissimo tarafından icat edildiği söylenir. Teressa, oğlu ve arkadaşlarının geç saatlerde aç kaldıklarında, mevcut malzemelerle hızlıca bir […]