Kaşarlı Közlenmiş Biber Türk Mutfağı

Kaşarlı Közlenmiş Biber

Kaşarlı Közlenmiş Biber, basit malzemelerle hazırlanan fakat lezzetiyle damağınızda unutulmaz bir iz bırakan, dünyanın birçok mutfağında farklı varyasyonlarıyla yer bulan nefis bir yemektir. Kökeni kesin olarak belirlenemese de, biberin tarımının yaygınlaşmasıyla birlikte, özellikle Akdeniz ve Orta Doğu mutfaklarında farklı şekillerde tüketildiği bilinmektedir. Közleme tekniği, ateşin keşfinden beri kullanılan en eski pişirme yöntemlerinden biri olup, biberin […]

Fırında Baharatlı Kırmızı Biber Dilimleri Dünya Mutfağı

Fırında Baharatlı Kırmızı Biber Dilimleri

Fırında Baharatlı Kırmızı Biber Dilimleri, Akdeniz mutfağının sunduğu basit ama lezzet dolu bir hazinedir. Asırlardır süregelen bir tarif olmasa da, kırmızı biberin Akdeniz ülkelerindeki önemini göz önüne alındığında, bu yemeğin kökenini bu bölgeye dayandırmak yanlış olmaz. Kırmızı biber, bu güneşli topraklarda yüzyıllardır yetiştiriliyor ve çeşitli şekillerde kullanılıyor; turşusundan salçasına, dolmasına kadar geniş bir yelpazede yer […]