Fırında Karnabahar Yemeği Dünya Mutfağı

Fırında Karnabahar Yemeği

Fırında Karnabahar Yemeği, yüzyıllardır sofralarımızı süsleyen, basit malzemelerle hazırlanan, fakat lezzetiyle büyüleyen bir tariftir. Kökeni kesin olarak belirlenemese de, karnabaharın Akdeniz bölgesinde, özellikle İtalya ve Yunanistan‘da binlerce yıldır yetiştirildiği bilinmektedir. Eski Roma ve Yunan metinlerinde karnabaharın bahsi geçmese de, Orta Çağ’da Avrupa mutfaklarında yaygınlaştığı ve çeşitli şekillerde tüketildiği tarihi kayıtlardan anlaşılmaktadır. 16. yüzyıldan itibaren ise, […]

Fırında Çıtır Karnabahar Dünya Mutfağı

Fırında Çıtır Karnabahar

Fırında Çıtır Karnabahar, adından da anlaşılacağı gibi, fırında pişirilerek çıtır bir kıvam elde edilen karnabahar yemeğidir. Basit malzemeler ve kolay bir pişirme tekniğiyle hazırlanan bu yemek, lezzetli ve sağlıklı bir seçenek sunmaktadır. Karnabaharın kendine özgü hafif tatlı ve hafif baharatlı tadı, fırında pişirilme yöntemiyle daha da vurgulanırken, çıtır dış yüzeyi ise yemeğe enfes bir doku […]