Fırında Karnabahar Tarifi Dünya Mutfağı

Fırında Karnabahar Tarifi

Fırında Karnabahar, yüzyıllardır sofralarımızı süsleyen, sade güzelliği ve besleyici yapısıyla öne çıkan bir yemektir. Tam olarak hangi kültürde ve ne zaman ortaya çıktığı kesin olarak bilinmese de, karnabaharın Akdeniz bölgesinde, özellikle Anadolu ve Yunanistan’da binlerce yıldır yetiştirildiği ve çeşitli şekillerde tüketildiği bilinmektedir. Eski Roma ve Yunan yazıtlarında bile karnabaharın bahsi geçmektedir; bu da bize bu […]

Yoğurtlu Sarımsaklı Karnabahar Tarifi Genel

Yoğurtlu Sarımsaklı Karnabahar Tarifi

Yoğurtlu Sarımsaklı Karnabahar, Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir. Hem sağlıklı hem de son derece lezzetli olan bu yemek, karnabaharın hafif acılığını, yoğurdun ferahlığını ve sarımsağın keskinliğini bir araya getirerek enfes bir uyum yakalar. Kökeni kesin olarak belirlenemese de, Akdeniz ülkelerinin zengin sebze kültürünün bir ürünü olduğu söylenebilir. Yunanistan, Türkiye ve Ortadoğu mutfaklarında benzer tariflere rastlamak […]