Fırında Zeytinyağlı Patates Tarifi Türk Mutfağı

Fırında Zeytinyağlı Patates Tarifi

Fırında zeytinyağlı patates, basit malzemelerle hazırlanan, lezzetli ve doyurucu bir yemektir. Kökeni kesin olarak bilinmese de, patatesin Avrupa’ya gelişiyle birlikte birçok farklı kültürde benzer tariflerin ortaya çıktığı düşünülmektedir. Zeytinyağının Akdeniz mutfağının temel bir unsuru olması ve patatesin dünyanın birçok yerinde yaygın bir sebze olması, bu yemeğin farklı coğrafyalarda benzer şekilde hazırlanmasına yol açmıştır. Türkiye’de özellikle […]

Fırında Patates Tarifi Dünya Mutfağı

Fırında Patates Tarifi

Fırında patates, basitliği ve lezzetiyle dünya mutfaklarında kendine önemli bir yer edinmiş, zamansız bir yemektir. Kökeni kesin olarak belirlenemese de, patatesin Avrupa’ya gelişiyle birlikte fırında pişirme tekniğinin de yaygınlaştığı düşünülmektedir. 16. yüzyılda İspanyollar tarafından Avrupa’ya getirilen patates, başlangıçta süs bitkisi olarak kullanılmış, ancak zamanla besin değeri fark edilerek mutfaklarda yerini almıştır. Fırında pişirme yöntemi ise, […]