Kaşarlı Közlenmiş Patlıcan Türk Mutfağı

Kaşarlı Közlenmiş Patlıcan

Kaşarlı Közlenmiş Patlıcan: Lezzet ve Tarihin Buluşması Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan kaşarlı közlenmiş patlıcan, basit malzemelerle hazırlanan ancak damaklarda unutulmaz bir tat bırakan bir yemektir. Patlıcanın közlenmesiyle elde edilen dumanlı aroması, eritilmiş kaşarın kremamsı dokusuyla birleşerek enfes bir uyum yakalar. Bu yemeğin kökenini tam olarak tespit etmek zor olsa da, patlıcanın Akdeniz ve […]

Fırında Kaşarlı Patlıcan Graten Dünya Mutfağı

Fırında Kaşarlı Patlıcan Graten

Fırında Kaşarlı Patlıcan Graten, Akdeniz mutfağının zengin ve lezzetli bir ürünüdür. Patlıcanın, özellikle Akdeniz ülkelerinde yüzyıllardır sofraların vazgeçilmez bir parçası olduğunu düşünürsek, bu yemeğin kökeninin de bu bölgeye dayandığını tahmin etmek hiç de zor değil. Kesin bir tarih vermek zor olsa da, patlıcanın çeşitli şekillerde pişirme teknikleriyle buluşması, Osmanlı mutfağı‘nın etkisiyle Akdeniz’in birçok bölgesinde yaygınlaşmıştır. […]