Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Dünya Mutfağı

Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi

Beşamel Soslu Karnabahar: Klasik Lezzetin Modern Yorumu Karnabahar, yüzyıllardır sofralarımızın vazgeçilmez sebzelerinden biri olmuştur. Kökeni, Akdeniz havzasına kadar uzanır ve Mısır’da 4000 yıl öncesine dayanan arkeolojik bulgularla kanıtlanmıştır. Antik Yunan ve Roma dönemlerinde de tüketilen karnabahar, zamanla Avrupa’nın farklı mutfaklarında kendine yer bulmuştur. Fransız mutfağında ise özellikle 18. yüzyıldan itibaren öne çıkan bir sebze haline […]

Fırınlanmış Çıtır Karnabahar Tarifi Dünya Mutfağı

Fırınlanmış Çıtır Karnabahar Tarifi

Fırınlanmış Çıtır Karnabahar: Bir Sebze Harikasının Dönüşümü Karnabahar, yüzyıllardır mutfaklarımızda yer alan, mütevazı ama besleyici bir sebzedir. Kökeni, Akdeniz bölgesine kadar uzanır ve binlerce yıldır çeşitli kültürlerin sofralarını süslemektedir. Eski Yunan ve Roma uygarlıklarında tüketildiğine dair kanıtlar bulunmaktadır. Antik çağlarda, karnabaharın tıbbi özellikleri de takdir ediliyordu ve çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılıyordu. Bugün, dünyanın dört bir […]