Fırında Yoğurtlu Karnabahar Graten Dünya Mutfağı

Fırında Yoğurtlu Karnabahar Graten

Fırında Yoğurtlu Karnabahar Graten, sofralarınıza sağlık ve lezzeti bir arada sunan, geleneksel Türk mutfağının modern bir yorumudur. Karnabaharın, yüzyıllardır Anadolu topraklarında yetiştirilen ve her bölgenin kendine özgü tariflerinde kullanılan bir sebze olduğunu düşünürsek, bu yemeğin kökeninin kesin olarak belirlenmesi zor olsa da, yoğurtlu ve fırında pişirme tekniklerinin Türk mutfağında uzun bir geçmişi olduğu açıktır. Yoğurt, […]

Fırında Kaşarlı Patlıcan Graten Dünya Mutfağı

Fırında Kaşarlı Patlıcan Graten

Fırında Kaşarlı Patlıcan Graten, Akdeniz mutfağının zengin ve lezzetli bir ürünüdür. Patlıcanın, özellikle Akdeniz ülkelerinde yüzyıllardır sofraların vazgeçilmez bir parçası olduğunu düşünürsek, bu yemeğin kökeninin de bu bölgeye dayandığını tahmin etmek hiç de zor değil. Kesin bir tarih vermek zor olsa da, patlıcanın çeşitli şekillerde pişirme teknikleriyle buluşması, Osmanlı mutfağı‘nın etkisiyle Akdeniz’in birçok bölgesinde yaygınlaşmıştır. […]