Zeytinyağlı Karamel Tatlısı Tarifi Tatlılar

Zeytinyağlı Karamel Tatlısı Tarifi

Zeytinyağlı Karamel Tatlısı, Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir ve özellikle Ege Bölgesi‘nde yaygın olarak tüketilir. Tam bir köken tarihi belirlemek güç olsa da, zeytinyağının Akdeniz kültüründe binlerce yıllık bir geçmişi olduğunu ve tatlı yapımında da yüzyıllardır kullanıldığını biliyoruz. Bu tatlı, basit malzemelerle hazırlanmasına rağmen, karamel’in yoğun lezzeti ve zeytinyağının hafif acılığı arasında mükemmel bir denge […]

Kremalı Karamel Tatlısı Tarifi Tatlılar

Kremalı Karamel Tatlısı Tarifi

Kremalı Karamel Tatlısı, dünyanın birçok mutfağında farklı varyasyonlarıyla yer alan, zamansız bir klasiktir. Tam olarak hangi kültürde ve ne zaman ortaya çıktığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, karamelin tarihi eski Mısır’a kadar uzanmaktadır. Şeker kamışı ve süt ürünlerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, karamelin tatlılarda kullanımı da artmış, zamanla çeşitli kremalı versiyonlar geliştirilmiştir. Fransız mutfağının etkisiyle, özellikle crème brûlée […]