Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Dünya Mutfağı

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar, basit malzemelerle hazırlanan, lezzetli ve besleyici bir sebze yemeğidir. Kökeni kesin olarak bilinmese de, karnabaharın Akdeniz bölgesinde yüzyıllardır yetiştirildiği ve çeşitli şekillerde tüketildiği bilinmektedir. Beşamel sos ise Fransız mutfağının temel soslarından biri olup, 17. yüzyılda ortaya çıktığı düşünülmektedir. Bu iki lezzetin bir araya gelmesiyle oluşan fırında beşamel soslu karnabahar, zamanla farklı […]

Fırında Karnabahar Tarifi Dünya Mutfağı

Fırında Karnabahar Tarifi

Fırında Karnabahar, yüzyıllardır sofralarımızı süsleyen, sade güzelliği ve besleyici yapısıyla öne çıkan bir yemektir. Tam olarak hangi kültürde ve ne zaman ortaya çıktığı kesin olarak bilinmese de, karnabaharın Akdeniz bölgesinde, özellikle Anadolu ve Yunanistan’da binlerce yıldır yetiştirildiği ve çeşitli şekillerde tüketildiği bilinmektedir. Eski Roma ve Yunan yazıtlarında bile karnabaharın bahsi geçmektedir; bu da bize bu […]