Fırında Kremalı Patates Dünya Mutfağı

Fırında Kremalı Patates

Fırında Kremalı Patates, dünyanın dört bir yanında sevilen, basit ama lezzetli bir yemektir. Patatesin kendisinin kökeni, And Dağları’ndaki Peru ve Bolivya’ya kadar uzanır. İnkalar tarafından binlerce yıldır yetiştirilen patates, Avrupa’ya 16. yüzyılda İspanyollar tarafından getirilmiştir. Başlangıçta Avrupa’da pek kabul görmeyen patates, zamanla besleyici ve çok yönlü yapısı sayesinde yaygınlaşmış ve bugün dünyanın en önemli besin […]

Fırında Beşamel Soslu Patates Dünya Mutfağı

Fırında Beşamel Soslu Patates

Fırında Beşamel Soslu Patates, basit malzemelerle oluşturulan, fakat lezzetiyle sofraları şenlendiren, dünyanın birçok mutfağında kendine yer bulan nefis bir yemektir. Patatesin kendisi, Güney Amerika’nın And Dağları’ndan dünyaya yayılmış, besleyici ve çok yönlü bir sebzedir. 16. yüzyılda Avrupa’ya ulaştıktan sonra hızla popülerlik kazanan patates, çeşitli şekillerde pişirilip tüketilmeye başlanmış; bu da sayısız patates tarifinin ortaya çıkmasına […]

Fırında Tavuklu Patates Graten Dünya Mutfağı

Fırında Tavuklu Patates Graten

Fırında Tavuklu Patates Graten, altın sarısı bir kabuk altında yumuşak patates dilimleri ve lezzetli tavuk parçalarının mükemmel uyumunu sunan, rahatlatıcı ve doyurucu bir yemektir. Adından da anlaşılacağı gibi, graten, Fransız mutfağından gelen ve fırında pişirilen, genellikle peynirli ve kremalı soslarla zenginleştirilen bir yemek pişirme tekniğidir. Bu özel tarifimiz ise klasik graten anlayışını, lezzetli tavuk ve […]